ATNR en primitiv reflex

6 mars 2018

ATNR, Assymetrisk tonisk nackreflex.
Jag tävlade som liten. I nästan varje åk gjorde jag plötsligt en 360 graders sväng och fortsatte sedan ner mellan portarna. Aldrig sist, men det irriterade mig enormt.
Idag förstår jag varför!
ATNR är en primitiv reflex som kan påverka en mängd kroppsfunktioner.

Som sensomotorisk reflexpedagog ser jag den hos olika slags personer. Det kan vara idrottare på hög nivå och behöver inte alls innebära att personen i fråga är underutvecklad motoriskt sett. Ju äldre du blir, desto mer kompenserar du och får istället spänningar i nacke och rygg.

I mitt fall har jag alltid varit duktig på sport. Men skidåkningen märktes mest då huvudvridningen gjorde att armarna följde med i varje port vilket skapade medvridning. Jag orkade kompensera halva banan, men sedan kom snurren mitt i backen...

Integrera #ATNR och du får mycket på köpet som skidåkare, golfare, inom kampsporter, simning, ridning, allt! När kraften riktas åt rätt håll.

Tider finns i mars.
Maila mig på tumalicare@gmail.com

Jag finns i Stockholm, Danderyd nära buss och T-bana.

Gör ett enkelt test på hemsidan om du misstänker kvarvarande primitiva reflexer:
www.tumali.se

#ATNR #STNR #primitivareflexer #tumalicare