Att uppfatta omgivningen olika

26 april 2019

En annan verklighet. Det bästa vi kan ge våra barn förutom närvaro och kärlek är bl a förståelse för andra.
.
På Gröna Lund får barn med NPF-diagnos gå före kön med en kompis. Något jag applåderar då många barn har valt bort Grönan pga långa köer och stora svårigheter att vistas i den miljön med allt vad det innebär för barnet och sällskapet.
.
Alla är olika. Jag kommer aldrig glömma då jag jobbade på Cosmonova när det var nytt och en besökare kom och klagade på att några skrek högt under föreställningen. Ja, några skrek av förtjusning och skräck. De satt längst bak i sina rullstolar och tog in föreställningen med alla sinnen. Besökaren tyckte att vi kanske skulle ha egna föreställningar för ”såna personer”.
.
Jag minns inte mitt svar, men han fick veta att det var det konstigaste jag hört.
.
I dag har vi större förståelse men en lång väg kvar. Informera, prata med omgivningen och berätta om att vi alla har olika vardagar, upplevelser och tar in omgivningen på helt olika sätt. Våra barn lär sig genom oss.
.
Jag jobbar med alla sinnen och bearbetar stressutlösta primära reflexer. Trauman, långvarig stress, sjukdom och ärftliga faktorer kan utlösa ditt mående negativt.
.
Jag finns i Stockholm Danderyd.
.
#NPF #Grönalund #tumalicare #mnriSVERIGE #allasinnen #träningförlivet #stresshantering #personligutveckling #sensomotorik #masgutovametoden #lärförlivet #add #adhd #asbergers #sensomotorik #ljudkänslig #HSP #trauma #ångest #ptsd #stressrelease .

17jpg