Behandla symptom och orsak

17 februari 2015 

I helgen hade jag ett så intressant samtal med en näringsexpert och en lärare i kinesisk medicin.
Vi pratade om hur vi i vårt samhälle behandlar symptomen. Exempel: Värk i kroppen-alvedon. Eksem-smörj med salva. Magproblem-tabeletter.
Jag tror att det kan vara jättebra med värktabletter ibland då värken blir för stark och kroppen strejkar. Och att smörja för att lindra extrem klåda. MEN, vad är det egentliga problemet? Varför värker ryggen? Är det mekaniskt, en olycka eller medfött?
Vad är det med magen? Ska jag ändra min kost eller fortsätta äta viss mat ”för att jag gillar mackor”?
I vissa fall kan den psykiska stressen bli så stark att kroppen slutar fungera helt. Jag tänker på läkarna som inte hittade något fel på den vuxna kvinnan där musklerna hade låst sig totalt. När hon sedan behandlade krisen att ha varit utsatt för svår psykisk misshandel under många år, släppte det. Tyvärr är sådana berättelser alltför många och det går inte att gradbestämma svårigheter. Ett trauma är ett trauma. Det är individens upplevelse av händelsen som räknas och bör behandlas.
Jag har haft åtskilliga problem med min kropp och gått till många olika läkare. De har hjälpt mig för stunden. Sjukgymnastik till en viss del, men jag har aldrig förstått grundproblemen. Jag vill förstå och idag mår jag mycket, mycket bättre!
Genom åren har jag läst, gått kurser, föreläsningar, lyssnat på andras berättelser och genom egen erfarenhet samlat på mig stor kunskap.
Jag vill hjälpa dig att hitta nyckeln till ditt välmående!

Kontakta mig via mail:
Linda.fries.healing@gmail.com

Eller skriv ett meddelande på hemsidan:
Www.tumali.se