Hjärnan-tänk dig frisk

4 oktober 2015

Hjärnan

Läser vidare om hjärnan och många av er vet säkert redan att den är formbar.
Hela livet!

Tidigare trodde man att det inte gick att reparera skadade delar av hjärnan och funktionerna var borta för alltid.
Med bättre teknik, har specialister nu kunnat mäta hjärnaktivitet på ett helt annat sätt och det har visat sig att de hade fel. Tur det!

Många coacher pratar om att man kan "tänka sig frisk". Konstigt, tycker många.

Enkelt förklarat... Varje ny tanke och handling bygger en ny väg. För varje gång du upprepar tanken/handlingar, blir vägen bredare, mer lättkörd. Det blir lättare att ta den vägen.

Så tänker du en negativ tanke och agerar med ilska, så blir det med tiden lättare att ta till den känslan, agerande. Kroppen reagerar kanske med adrenalin och stress och det är inte bra i längden. Magproblem och hjärtproblem är bara några av kroppens reaktioner på det.

MEN!
Lär du kroppen att gå in i positivt tänkande och handlande, bildas det snygga raka vägar till den delen av hjärnan och "må bra hormoner" lugnar kroppen och ger bl a bättre sömn, vilket ger bättre immunförsvar.
Extremt enkelt förklarat, men förstår ni?

Jag höll precis ett brandtal för min arga dotter om detta och insåg att min arg-väg är som Autobahn ibland. Men bredvid den pågår ett febrilt vägbygge med glädje och skratt.

OCH! Ni vet ju också att nästan alla som har hamnat i en viss del av hjärnan, reagerar mer fight, flight eller freeze-beteende.
Och den vägen kan man bygga om med reflexintegrering.
Smart va?

Om du nu har orkat läsa så här långt, har du säkert ett stort intresse av detta. Kontakta mig för en tid så berättar jag mer och hjälper dig att bygga om ev vägar.

Tänk glada tankar

/Linda
www.tumali.se

Foto: Tumali Care

63jpg