Kärt barn har många namn-reflexer

12 februari 2019

Sp
ädbarnsreflexer, primitivareflexer #PRIMÄRAREFLEXER. Kärt barn har många namn, men vi som jobbar med Sensomotorik och Masgutovametoden pratar mest om primära reflexer.

Men vad är det då för reflexer jag pratar om? De flesta känner igen mororeflexen. Den där spädbarnet plötsligt drar efter andan och sträcker ut armar och ben, för att sedan kura ihop sig och skrika. Den bör integreras vid 3-4 månaders ålder.
Reflexen syns bl a då barnets läge förändras snabbt. Någon kör för snabbt med barnvagnen över en trottoarkant) Den kan också återaktiveras många år senare pga stress, smärta eller sjukdom.

Vi pratar om många fler reflexer än så: Bland annat flera olika delar av foten, handen, armen, ryggen och ansiktet.

Vårt jobb är att undersöka och identifiera ev kvarvarande primära reflexer. Sedan hjälpa dig att träna för att underlätta för rörelseapparaten så att du inte behöver kompensera, vilket i längden kanske ger barnet dålig självkänsla eller idrottaren ökad skaderisk.

-Men mitt barn är jätteduktig på idrott.
-Även elitidrottare kan ha det.
-Vissa barn rör sig så snabbt, flyttar tyngdpunkten, att du inte hinner se att de kompenserar. Något som syns tydligt när de hoppar ”skidhopp” och kanske t.o.m. i passgång.

Kontakta mig på tumalicare@gmail.com

Www.tumali.se

Jag har några tider kvar i mars. Du hittar mig i Stockholm Danderyd. Maila mig om du vill komma i kontakt med andra utövare i landet.

#tumalicare #sensomotorik #mnrisverige #masgutovametoden #moro #fpr #atnr #stnr #spinalgalant #spinalpereze #babkin #spädbarnsreflexer #primitivareflexer

21jpg