Koncentration och dagdrömmar

Uppmärksamhet och dagdrömmar.

I går frågade ena dottern om hon fick ladda ner en app. När det visade sig vara en app som hjälpte uttråkade personer att hitta på något blev det tvärnej.

-Är du uttråkad får du faktiskt använda fantasin.

-Okej, svarade hon och satte igång med att baka och sedan fixa spelkväll för familjen❤️

.

Ett annat samtal i ett annat sammanhang handlade om dagdrömmar och hur tiden liksom stannar ibland för att sedan flyga fram. När är det okej att drömma sig bort? Mindre bra på lektionen, mötet eller under ett viktigt samtal. (Samtidigt tror jag att dagdrömmar är en utdöende konstform i vårt effektiva samhälle) För vissa är det svårare att bibehålla koncentrationen en hel dag.

.

När hjärnan och kroppen har fullt upp med att kompensera dålig balans/hållning, har kläder som sitter åt på fel ställen eller kliar, bearbetar ljud som stör eller störande ljus, kan vi behöva tänka på återhämtning och sensomotorisk träning.

.

Syftet är att få kroppen stabilare i gravitation och därmed mer avslappnad. Ljud och ljus ska inte uppfattas som fara och reagera med adrenalinpåslag.

Först då kan inlärning börja ske på ett enklare sätt och du kan jobba mer effektivt när det väl behövs.

.

Läs mer om sensomotorisk träning och hur jag genom bearbetning av stressutlösta reflexer lugnar ner nervsystemet för bättre sömn och stresstålighet.

.

www.tumali.se

.

Jag finns i Stockholm, Mörby Centrum.

Boka tid via sms. 070-7364234

Mail: tumalicare@gmail.com

.

#stress #adhd #add #autism #sensomotorik #mörbycentrum #danderyd #stockholm #motorik #träning #effektiv #adrenalin #moro #fpr #tendonguard #parasympatiskanervsystemet #sympatiskanervsystemet #tumalicare #anatomicaldanderyd