Sensomotorisk rörelseträning åt alla

8 maj 2016

Första gången jag kom i kontakt med spädbarnsreflexer var när de otroligt engagerade och duktiga pedagogerna på mitt barns förskola berättade om det.

På den tiden var jag utmattad och bara tanken på att ta mig till det center de föreslog, gjorde mig gråtfärdig.

Sedan har denna träningsform kommit tillbaka gång på gång genom åren och nu vidareutbildar jag mig till sensomotorisk rörelsetränare.

Ibland är det svårt att se att ens barn skulle må bättre av denna träning. Det är först när skolarbetet blir lidande som några föräldrar/lärare reagerar och då är det inte många som känner till denna träningsform.

I bästa av världar skulle alla barn i förskoleåldern screenas för att sedan arbeta aktivt med ev kvarvarande spädbarnsreflexer. Det skulle ge dem bättre förutsättningar att lära känna sin egen kropp och förståelsen för att alla är olika, ger en positiv självbild.

Och effekten av konsekvent träning blir förhoppningsvis elever som mår bättre och inte är ljudkänsliga, överaktiva med "myror i brallan", är extremt blyga eller extremt utåtagerande.

Idag arbetar redan flertalet förskolor och skolor på detta vis och väntelistan dit är lång.

Kontakta mig om du vill veta mer eller screenas för att sedan påbörja ett träningsprogram.

Läs mer på www.tumali.se

Jag tar elevpris fram till hösten.

/Linda
Tumali Care
tumalicare@gmail.com