Spädbarnsreflexer i vardagen del 2

15 augusti 2016
Spädbarnsreflexer i vardagen.

Igår stod jag och tittade på några tonåringar som körde go-cart. En kille slirade i varje kurva och hamnade på snedden flera gånger.
När jag följde honom med blicken kunde jag se att vid varje kurva (=huvudvridning) vred han ratten för kraftigt för att sedan försöka parera övervridningen, vilket kan vara ett tecken på att ATNR-reflexen finns kvar.
Armar och händer tenderar att följa med i huvudets vridning åt sidorna.

Med tiden "lär" sig personen att låsa armarna och nackproblem uppstår.

Efter fyra varv var killen så frustrerad att han nästan grät. Detta leder ofta till dålig självkänsla, rädsla eller vredesutbrott. Jag kan misstänka att han har problem med koordination, höger-vänster och om jag fick undersöka honom skulle jag ställa frågor om hur födseln var, om han kröp samt testa alla övriga spädbarnsreflexer. Därefter skulle kan få ett individanpassat träningsprogram att utföra 10-15 min varje dag under x-antal månader med återbesök för att säkerställa att utvecklingen går åt rätt håll och för att få nya övningar om det behövs.

Jag jobbar med sensomotorisk rörelseträning. Om du vill veta mer, gå in på:
www.tumali.se

Eller maila mig:
tumalicare@gmail.com

Jag finns i Stockholm.
/Linda
Tumali Care