Trauma Recovery MNRI
PTSD-Posttraumatisk stress
. Vid stress och trauma aktiveras reflexmönster och fungerar som ett skydd för överlevnad. Om de reflexmässiga överlevnadsreaktionerna är aktiva och i högsta beredskap under en längre period, kan många kroniska hälsoproblem uppstå. När du har fastnat i din känsla av hjälplöshet, ilska, sorg och inte kan ta dig ur känslan och kanske till och med får panikångest, kan Trauma Release MNRI® vara värt att prova.

Dr Svetlana Masgutova har utvecklat ett omfattande och effektivt program som hjälpt många med PTSD/trauma och långvarig svår stress. (MNRI® =Masgutova Neuro-sensory-motor Reflex Integration)  

Metoden bygger på förståelsen för barns tidiga utveckling och teorier om primära rörelse- och reflexmönster som bland annat studerats av forskarna Vygotski, Bernstein och Luria. Den syftar till att jobba på ett djupare plan, neurofysiologisk nivå för att bland annat stimulera hjärnan och nå de reflexmönster som aktiverats vid stress eller trauma.

Du bestämmer om du vill jobba aktivt med samtal eller om du föredrar, under tystnad.
Det är på dina villkor.

Om du vill, får du med dig skräddarsydda övningar hem som är lätta att utföra vid behov (stresspåslag).

Besöket tar 2 timmar.
Hos mig får du gott om tid. Jag avsätter två timmar för att säkerställa att du kan ställa frågor och ta det lugnt några minuter efteråt.
Vi är än så länge ca 10 verksamma personer i Sverige som är utbildade inom MNRI® Trauma Recovery. (Utbildare: Susanne Wolmesjö). I USA och övriga Europa växer antalet utbildade ständigt.

Forskning på barn med stressutlöst smärta KI och GIH (klicka här)

Innan du bokar tid hos mig, vill jag säkerställa att du har gått genom de traditionella vården så att du vet att det inte finns några underliggande sjukdomar.
Du är välkommen att maila mig för frågor och tidbokning:
tumalicare@gmail.com

Några filmer om metoden (på engelska)
Vad är Masgutovametoden?
Introducering av MNRI®-metoden
Svetlana Masgutovas hemsida
Hur en mamma upplevde MNRI® Trauma Recovery
Grupp med långvarig stress/trauma plus intervju med Masgutova
Reflexer Dr. Leah Light, Brainchild Institute

MNRI® (Masgutova Neuro-sensori-motor Reflex Integration) är utvecklad av PhD Svetlana Masgutova, psykolog och logoped. Masgutova-metoden innehåller flera behandlingsprogram med syfte att väcka och integrera primära sensoriska och motoriska mönster. Programmen har för avsikt att stödja naturliga utvecklingsprocesser, hjärnfunktioner och neurosensomotoriska system. Läs mer om MNRI på www.masgutovamethod.com
Jag botar inga sjukdomar.
Observera att metoderna jag jobbar med inte ska ses som en ersättning för traditionell läkarhjälp, utan fungerar som ett komplement till den traditionella vården.
Jag behandlar ej personer som har en psykisk funktionsnedsättning, en allvarlig fysisk sjukdom eller skada, är missbrukare av alkohol eller annat beroendeframkallande medel
Ej avbokad tid 24 timmar innan bokad tid, debiteras fullt.