Stressreducering
Ibland fastnar vi i en så kallad akut stress. Det kan vara svårt att komma ur den ibland mycket svåra situationen på egen hand och du kan behöva hjälp att vända den negativa spiralen. Jag jobbar med flera olika metoder. Stresshantering med lätt massage, reflexintegreringar och taktil terapi.

Vid långvarig stress kan kroppens försvarsmekanismer bli fullt aktiverade vilket i sin tur kan visa sig som ljud, ljus eller doftkänslighet, ångest, mardrömmar, sömnstörningar, minnesförlust, omotiverad viktuppgång/nedgång, konstant trötthet, håravfall med mera.
Symptomen är många och innan du kontaktar mig, bör du alltid ha undersökts av läkare för att utreda eventuella fysiska eller psykiska åkommor.

Minnet drabbas ofta av långvarig stress. Visste du att hjärnan inte kan ta emot ny information på flera timmar om du utsatts för ett ordentligt stresspåslag? Inte så konstigt egentligen, men högst irriterande när du undrar vart du är på väg med bilen, eller vad du precis har sagt till din omgivning.

Vissa reagerar med stark frustration och ilska och då pratar jag om FIGHT-respons. Psykologer talar allt oftare om FIGHT, FLIGHT och FREEZE-respons. Sistnämnda är inte helt ovanlig vid övergrepp då den utsatte inte kunnat röra sig.
Fight känns väl igen på beeendet då det inte går att missa. Kort stubin eller som vissa tror, dålig uppfostran. Flight är inte lika uppenbart. Personen kan fly in i sin egen värld eller rent fysiskt faktist springa iväg. Barn som springer och gömmer sig när det känns oroligt och skolan tror att de rymmer av ren trots.
Det här är tecken på överlevnadsstrategier!

Brist på återhämtning kan ge samma symtom som ADHD.
Rastlöshet, svårt att koncentrera sig, sömnstörningar, sociala utmaningar osv.
Kontakta din vårdcentral för eventuell utredning, men är du utmattad och du inte har haft ovanstående problem sedan barndomen, kan det bero på utmattning.

Tillsammans försöker vi hitta och bryta stressmönstret med samtal, test och integrering av specifika reflexer som kan blockera kroppens nervimpulser.
Jag lägger sedan upp ett träningsschema som du utför hemma i lugn och ro för bästa resultat.
Det behövs ofta upprepade möten, träning hemma och utvärdering för att sänka stressnivån.
Vi kommer överens om hur ofta du har möjlighet att komma.

Har du upprepade mardrömmar, social fobi och får panikångest attacker, föreslår jag MNRI® Trauma Recovery Masgutova-metoden.

Jag är diplomerad sensmotorisk reflextränare, enligt sensmotorisk rörelsetränings principer som använder sig av bland annat Svetlana Masgutova och Blythes metoder.
Läs mer på www.allasinnen.se


Jag botar inga sjukdomar.
Observera att metoderna jag jobbar med inte ska ses som en ersättning för traditionell läkarhjälp, utan fungerar som ett komplement till den traditionella vården.
Jag behandlar ej personer som har en psykisk funktionsnedsättning, en allvarlig fysisk sjukdom eller skada, är missbrukare av alkohol eller annat beroendeframkallande medel.
Ej avbokad tid 24 timmar innan bokad tid, debiteras fullt.