Om mig
Jag älskar snö, att åka skidor och tillbringa tid med min familj. Som liten följde jag med på paddelturer, fjällvandringar och skogsäventyr. Det skapade min ständiga längtan till naturen som jag nu försöker ge vidare till mina barn.

Jag fick diagnosen utmattningsdepression 2011. Kroppen slutade fungera helt efter flera år med svår värk och stress. Vägen tillbaka har gått genom den traditionella läkarvården för att sedan fortsätta på flera spår som har hjälpt mig tillbaka till en vardag med mindre stress, smärta och en hälsosammare livsstil.

Min verksamhet, Tumali Care, bygger på att du som möter mig, ska känna dig trygg. Genom åren som gått, har jag funderat mycket på hur jag själv skulle velat bli behandlad både fysiskt och psykiskt. Nu försöker jag möta andra som jag själv skulle velat bli bemött när jag behövde det som mest.
-Med omtanke, respekt och individanpassad vård. 
Samarbetet med

inne i Stockholm har visat på ännu snabbare resultat och deras helhetstänk passar mig perfekt.


Linda Fries-Åman, ägare och grundare: Tumali Care
Som adopterad brinner jag lite extra för barn (och vuxna) adopterade då jag märkt att en överväldigande del har liknande utmaningar. Där tror jag att det tidiga traumat kan spela roll i barnets fortsatta mående trots kärleksfulla föräldrar som gör allt för sitt adopterade barn. När språket inte är utvecklat, eller bortglömt och känslan att bli lämnad sitter kvar som en överlevnadsreflex, kan det vara värt att konsultera mig.

Jag är diplomerad sensomotorisk reflexpedagog (utbildare Alla Sinnen i Mariefred) och vidareutbildad inom MNRI® Trauma Recovery, MNRI®Tactile System Integration, MNRI® Archetype Movement, MNRI®Life Long Reflexes och MNRI®DPRI samt MNRI® Neuro Structural  (Svetlana Masgutovas metoder, utbildare Susanne Wolmesjö) och Neurolize-metoden & antistress, utbildare Tom-Stefan Witting.

Som tränare inom backhoppning jobbar jag extra mycket med balans, styrka och motorik. Sensomotorisk träning kan hjälpa personer inom alla sporter och på alla nivåer. Som fotbollsledare tittar jag egentligen på samma saker som i alla sporter. Balans, motorik, propriocitet och strävar efter att skapa rörelseglädje i allt de gör.

Varför ska du boka tid hos Linda?
Med mångårig erfarenhet av stresshantering och sensomotorisk träning, strävar Linda mot att hitta nycklarna till ditt bästa mående.
Du får god tid för samtal, frågor och tid för återhämtning efteråt. Du får också ett personligt utformat träningsschema, uppföljande mail och ni diskuterar sedan fram en plan för hur du som person eller familj ska lägga upp träning och återbesök på bästa sätt.
Linda har en helhetssyn och kopplar in naprapat eller sjukgymnast vid behov och har ett nära samarbete med Odenkliniken (fd Löparakuten) vid Odenplan.
Hon har även ett nära samarbete med flertalet andra sensomotoriska tränare och var även ordförande i Sensomotoriska föreningen men valde att tacka nej till fortsatt ordförandeskap för att kunna lägga ner ännu mer tid på klienter. Personkemin är viktigast, enligt henne.

---------------------------------------------------

Som utbildad sensomotorisk reflexpedagog har jag under 1,5 år studerat:
- Hjärnan och nervsystemet
- Rytmisk rörelseträning enligt Dr. Harald Blomberg.
- Dynamiska och posturala reflexer enligt Masgutova Neuro-sensory-motor Reflex Integration-MNRI.
- Del av Lifelong Reflexes, Masgutova Neuro-sensory-motor Reflex Integration-MNRI.
- Primitiva reflexer, visuella färdigheter och läs- och skrivsvårigheter.
- Läs -skriv- och koncentrationssvårigheter och auditiv perception.
- Ljudstimulering enligt JIAS -Johansen Individualised Autditory Stimulation.
- Medveten motorisk träning i förskolan.
- Kostens betydelse vid ADHD, dyslexi och koncentrationssvårigheter.
- Att testa visuella färdigheter med Bernelloskop.

....................................................................................................
Jag botar inga sjukdomar.
Observera att metoderna jag jobbar med inte ska ses som en ersättning för traditionell läkarhjälp, utan fungerar som ett komplement till den traditionella vården.
Jag behandlar ej personer som har en psykisk funktionsnedsättning, en allvarlig fysisk sjukdom eller skada, är missbrukare av alkohol eller annat beroendeframkallande medel.
Ej avbokad tid 24 timmar innan bokad tid, debiteras fullt.