ATNR och idrott

18 februari 2019
ATNR och sport. Jag tävlade som liten. I nästan varje åk gjorde jag plötsligt en 360 graders sväng och fortsatte sedan ner mellan portarna. Ingen förstod varför. Allra minst jag.


ATNR är en primär reflex som kan påverka en mängd kroppsfunktioner negativt.
Som sensomotorisk reflexpedagog ser jag den hos både barn och vuxna. Det kan faktiskt vara idrottare på hög nivå och behöver inte alls innebära att personen i fråga har motoriska utmaningar. Ju äldre du blir, desto mer kompenserar du och får istället spänningar i bl a nacke och rygg.

I mitt fall har jag alltid varit duktig på sport. Men skidåkningen påverkades mest då huvudvridningen gjorde att armarna följde med i varje port vilket skapade medvridning. Jag orkade kompensera halva banan, men sedan kom snurren mitt i backen.

När spädbarnet vrider huvudet åt ett håll, strävar arm och ben (på samma sida) upp/ut.
Kontakta en sensomotorisk tränare/reflexpedagog/neurosensorisk tränare eller någon som jobbar med #MASGUTOVAMETODEN och du får mycket på köpet som skidåkare, golfare, inom kampsporter, simning, ridning. Träningen blir enklare och roligare när

K R A F T E N - R I K T A S - R Ä T T

Maila mig på tumalicare@gmail.com

Jag finns i Stockholm, Danderyd nära buss och T-bana.

Gör ett enkelt test på hemsidan om du misstänker kvarvarande primimära reflexer:
www.tumali.se

#ATNR #sensomotorik #sensomotoriskträning #assymetrisktonisknackreflex #PRIMÄRAREFLEXER #STNR #SPINALGALANT #primitivareflexer #mnrisverige #masgutovametoden #tränaförlivet #lekochlär #danderyd #stockholm #älskarsnö #skidor #kraft #tumalicare

FOTO: TUMALI CARE

20jpg