Gymnastik i skolan

8 mars 2016

Det pratas mycket om att skolan behöver öka på antalet timmar gymnastik.

Jag kommer ihåg mina egna gymnastiktimmar med skräckblandad förtjusning där skratt blandades med hånfulla leenden och uteslutande metoder. Jag blev inte utsatt för kommentarerna, men jag minns uttrycken i de utsattas ansikten

Min önskan är att alla skulle få mer schemalagd "rörelse" i skola. Gymnastiktimmar och kortare pauser med övningar.

Vad menar jag med rörelse då, undrar du säkert?

Individanpassade rörelser är ju det bästa, men jag förstår att det är en omöjlighet i många fall där pedagogerna inte hinner med alla barn. Jag har inte svar på hur det bör göras, men frågan är viktig.

Läkare rekommenderar träning idag. Kroppen behöver röra på sig. Det ä allmänt känt.
Barn i dag rör på sig allt mindre och sjukvårdskostnaderna för dem som vuxna kommer explodera om vi inte gör något åt det nu.

Jag har lärt känna fantastiska pedagoger som med stort engagemang och fantasi har vävt in detta i verksamheten i liten skala. Så det är inte helt omöjligt.

Det viktigaste är ändå uppmuntran!
Att vi lär varandra att alla är olika och har olika förutsättningar, men att vi behöver röra på oss även om alla inte kan göra samma saker.

Sensmotorisk rörelseträning har lärt mig det mest av allt❤️

Ha en fin dag!

/Linda