Jag gjorde så fel men så rätt med mina barn

11 januari 2017

När jag ser tillbaka på mina barns första levnadsår, är det med blandade känslor. Jag gjorde många saker jag inte skulle gjort idag. De "roliga" tillbehören som gåstol, framåtvänd bärsele, saker som lät högt och så vidare. Men samtidigt tänker jag att vi gjorde det vi trodde var bra och rätt.

Allt jag vill göra nu är att informera, så får ni fundera på om sensomotorisk träning är något för er.

Jag träffade en vän förra veckan som bor utomlands och hon berättade om barn som satt i barnvagn och vägrade gå själva. En är 4 år och hade inte fått uppleva omvärlden till fots på samma sätt som många svenska barn får.

Grundläggande är ändå att barn behöver röra på sig, men bör inte stressa fram en utveckling de inte är mogna för. Skelett, nervsystem och mjukdelar måste hänga med innan de står och går samt att barnet får rätt stimuli utan för många intryck. Hörsel, syn och känslor hör ihop.

Enligt forskning är det att föredra om barnet följer ett visst utvecklingsmönster för att senare i livet ha bra förutsättningar för ett hälsosamt liv och god inlärningsförmåga.

Kontakta mig om du vill veta mer:
Tumalicare@gmail.com

Och gå gärna in på hemsidan och läs:
www.tumali.se