Stress

14 juni 2017

Men vad är egentligen stress?
En överlevnadsreaktion, då kroppen reagerar på ett möjligt hot, enkelt förklarat.

Vi kan i dagens snabbt växande samhälle inte alltid skilja på ljuden. Hjärnan reagerar på ljud som inte känns igen, bantningsmetoder försätter kroppen i svältläge, småbarn tillsammans med effektivisering på arbetsplats och sociala krav gör att många människor mår dåligt och känner sig konstant stressade.

Men vad kan du göra då? Ligger du i riskzonen? En bra början är:
-Ät näringsrik mat.
-Sov/vila
-träna måttligt
-dra ner på kraven.

Lättare sagt än gjort.
-Maten är kroppens bensin. Om bilen ska gå bra, tanka rätt!

-Sömnen störs ofta när du är stressad. Sedan blir du säkert stressad för att du vet att du måste sova. Med näringsrik mat sover du faktiskt bättre. Men ät inte precis innan du lägger dig.

-Träna lagom. Om du har överbelastade organ pga långvarig stress (kortisol och adrenalin påslag) tror kroppen att du ska springa för ditt liv om du tränar för hårt.

-Dra ner på kraven. Vad är viktigast just nu? Dela upp ditt liv och gradera akuta saker du måste göra, och lägg till en sak du VILL göra. Energi ut och energi in.

Lycka till!

Jag jobbar med bl a neurofysiologisk stresshantering då vi arbetar med reflexer som uppstår vid olika stressrelaterade situationer. Metoden skapades av Svetlana Masgutova (MNRI PTSD) och har fått högsta betyg av alla mina klienter. Kollegor runtom i Sverige säger samma sak.

Kontakta mig för bokning av tid.
Tumalicare@gmail.com
www.tumali.se
Linda
Tumali Care
#stresshantering #mnri #ptsd #tumalicare