Vanliga frågor:
Vad är MNRI® Trauma recovery- Masgutovametoden®

Det är en metod skapad av Svetlana Masgutova som är verksam i USA. Ett besök tar cirka två timmar och går ut på att med riktade övningar, massage och reflexintegreringar ge kroppen möjlighet att komma ur stressen neurofysiologiskt. Den kan utföras under samtal men också utan prat om du föredrar det.
MNRI® (Masgutova Neuro-sensori-motor Reflex Integration) är utvecklad av PhD Svetlana Masgutova, psykolog och logoped. Masgutova-metoden innehåller flera behandlingsprogram med syfte att väcka och integrera primära sensoriska och motoriska mönster. Programmen har för avsikt att stödja naturliga utvecklingsprocesser, hjärnfunktioner och neurosensomotoriska system. Läs mer om MNRI på www.masgutovamethod.com

Behöver jag komma många gånger?
Det beror på hur djupt stressen/traumat sitter.

Sensomotorisk träning, hur går det till?
Efter första kontakten via mail eller telefon, får du fylla i ett screeningformulär där jag kan utreda om det kan finnas behov av ett personligt möte. Du är varmt välkommen att kontakta mig om du undrar över något. Alla frågor är viktiga!
Vi träffas och lär känna varandra och jag utför en undersökning som tar upp till två timmar. (Gärna båda vårdnadshavarna om det gäller barn under 18 år) Vid behov gör jag en enkel synundersökning om det finns misstanke om exempelvis mikroskelning.

Jag kommer prata kost, hemförhållanden, skolförhållanden, eventuella mediciner för att få en helhetsbild.
Ni får sedan ett träningsprogram att utföra dagligen under en bestämd tid. Vi utgår alltid efter ert behov och hur er situation ser ut hemma. Men med mer frekvent träning, destå snabbare resultat.
Många med koncentrationssvårigheter kan ofta känna sig mer tillfreds i kroppen redan efter några veckors träning. Men för att få ett mer bestående tillstånd behövs längre tid, i vissa fall mycket längre tid än så.

Du behöver kanske hjälp med vissa övningar och andra kan du göra själv med vägledning beroende på ålder och motorisk mognad.
Tänk på att alla är olika med olika förutsättningar att röra sig och känna sin egen kropp.

Hur länge behöver jag träna då?
I vissa fall går det snabbt, på några månader, men allt från 4 månader upp till två år. Men ju mer du tränar hemma, desto snabbare går det förstås. (Och beroende på vad du vill ha hjälp med).

Hur lång tid tar det?
Första besöket tar ca 2 timmar.
Andra besöket kan vara bra att ta efter ca 2 veckor för att korrigera vissa övningar.
Vi ses sedan med jämna mellanrum för uppföljning och nya övningar.

Varför tar det så lång tid?
Första besöket: Vi går igenom alla övningar tillsammans för att säkerställa att ni förstår övningarna/träningsprogrammet och kan ställa frågor under tiden.
Ni får alltid ett uppföljande mail där jag sammanfattar vad vi har pratat om eftersom jag av egen erfarenhet vet att det är mycket information som ska tas in, samtidigt som du/ditt barn kanske har koncentrationssvårigheter och inte kan sitta still så länge och komma ihåg allt. Då kan det vara skönt att veta att ni får minnesanteckningar per mail samt övningarna på papper att ta hem.
Uppföljande besök: För att ni ska få ut så mycket som möjligt av träningen, integrerar jag och jobbar sensomotoriskt vid varje tillfälle.

Kan barn träna?
Ja! Jag tar emot alla från 5 år och äldre. Om du kommer med barn, föreslår jag en tid på förmiddagen då undersökningen ofta är påfrestande.

Jag har ingen som kan hjälpa mig med träningen, kan jag utföra den
på egen hand?

Ja, det går alldeles utmärkt.

Varför behöver jag/barnet träna i flera månader även när det känns bättre?
Kroppen är smart och vänjer sig snabbt vid nya tillstånd, men behöver en längre tid för att allt ska bestå, automatiseras.

Det är aldrig försent att börja om på nytt!

Jag botar inga sjukdomar.
Observera att metoderna jag jobbar med inte ska ses som en ersättning för traditionell läkarhjälp, utan fungerar som ett komplement till den traditionella vården.
Jag behandlar ej personer som har en psykisk funktionsnedsättning, en allvarlig fysisk sjukdom eller skada, är missbrukare av alkohol eller annat beroendeframkallande medel.
Ej avbokad tid 24 timmar innan bokad tid, debiteras fullt.